Proje kapsamında güzergaha göre uygulama işlemi başlatılır. Yer altı kabloları doğrudan doğruya açılan kanal içine döşenmez. Doğrudan toprağa döşenen kablonun ömrü kısa olur. Çünkü toprak içinde birçok kimyevi madde vardır. Döşenirken izolasyon malzemesi olarak tuğla kullanılır.Kablo kanalı derinliği; sokak ve alanlarda en az 80cm,bu yerlerin dışında(şehir dışı) en az 60 cm olmalıdır.Kanal ebatı; işletme gerilimlerine, kablo sayısı ve kablo çaplarına ve bunların korunması için kullanılan tuğla vb. ebatına göre değişir.Kablonun üzerindeki kumun üzerine ve aynı kanala yan yana döşenen AG ve OG kabloları arasına tüm kablo boyunca dolu tuğla döşenmelidir.AG ve OG kablolarının üst üste döşenmesinde ise OG kablosu altta, alçak gerilim kablosu da üstte kalacak şekilde döşenir, aralarına enine tuğla döşenir.Kablo kanallarında tuğlaların üstüne mutlaka kablo olduğunu belirten uyarı şeridi konulmalıdır.
Og Trafo Merkezinin kurulumu için gerekli adımlar;
-
Öncelikle tesis için elektrik iç tesisat projesinin çizilmesi gerekmektedir. Bu proje ile enerji müsaadesi için talep edilecek güç saptanmış olmaktadır.
-
Daha sonra ilçe ya da bölge işletme müdürlüğüne projemizi sunup, enerji müsaadesi için başvuru yapılmaktadır.
-
Çıkan enerji müsaadesi evrakında enerjinin hangi hattan ne şekilde alınacağı ve nasıl bir hücre kombinasyonu tesis edileceği konusunda bilgi edinilmektedir.
-
Elde edilen bilgiler doğrultusunda O.G. trafo projesi çizilir ve elektrik dağıtım şirketi onayına sunulur.
-
Dağıtım şirketi tarafından onaylandıktan sonra projeye uygun malzeme (beton köşk, hücre, kablo, pano v.s.) tedariki yapılıp saha montajı yapılmaktadır.